Οδηγίες για έκδοση παραστατικού στο myDATA

Όταν πάμε να εκδώσουμε ένα νέο παραστατικό από την Τιμολογιέρα μεταφερόμαστε στην παρακάτω σελίδα για τιμολόγηση . Θα αναλύσουμε την διαδικασία τιμολόγησης και ένα-ένα τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουμε και τα υποχρεωτικά στοιχεία τιμολογίου κατά την έκδοση στο mydata.

Εκδοση παραστατικών mydata
  • Έκδοση Παραστατικού mydataΣτο πεδίο εγκατάσταση επιλέγουμε την εταιρία μας που θα κοπεί το συγκεκριμένο παραστατικό . Εάν η εταιρεία σας έχει περισσότερες από 1 εγκαταστάσεις (υποκαταστήματα) μπορείτε να τις προσθέσετε από τις ρυθμίσεις > Εταιρείες χρήστη και επιλέγοντας την εταιρεία σας ώστε μετα να μπορείτε να διαλέγετε για πια εγκατάσταση θέλετε να εκδώσετε παραστατικό . Οδηγίες για να προσθέσετε υποκατάστημα

  • ημερομηνίες για τα myDATAΠρο-συμπληρώνεται με την τρέχουσα ημερομηνία .

  • Εδώ μπορείτε να βάλετε ότι σειρά θέλετε εσείς . Μετα το πρόγραμμα θα την θυμάται ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε στην ίδια σειρά παραστατικού το επόμενο παραστατικό εάν θέλετε. Οι σειρές είναι για να μας βοηθάνε εάν θέλουμε να ξεχωρίζουμε τα παραστατικά μας . Η λίστα περιλαμβάνει τις σειρές για το είδος παραστατικού όπως έχουν οριστεί στο μενού Ρυθμίσεις > Τύποι Παραστατικών. . (Οδηγίες για Σειρά/αρίθμηση)
  • Στο πεδίο αρίθμηση αποδίδεται αυτόματα αριθμός κατά την έκδοση του παραστατικού. Η αύξουσα αρίθμηση ξεκινά από το 1 ανά σειρά, εκτός εάν έχει συμπληρωθεί κάτι διαφορετικό στο αντίστοιχο πεδίο της Κατηγορίας Παραστατικού (Ρυθμίσεις > Τύποι Παραστατικών) . (Οδηγίες για Σειρά/αρίθμηση) (σειρά παραστατικού mydata)
1  Στα παρακάτω πεδία συμπληρώνουμε τα στοιχεία του πελάτη . Εάν έχουμε αποθήκευση τους πελάτες μας όπως έχουμε πει στης οδηγίες για τους πελάτες θα μας βγαίνουνε οι αποθηκευμένοι πελάτες για να επιλέξουμε και θα συμπληρώνονται τα στοιχεία αυτόματα κατά την έκδοση τιμολογίου mydata. 
2  Εναλλακτικά εάν δεν τους έχουμε αποθηκευμένους μπορούμε να συμπληρώσουμε όπιο όνομα θέλουμε εκείνη την στιγμή κατά την έκδοση .
Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής Έκδοσης Παραστατικών

3 . Μπορούμε να αποθηκεύσουμε έναν νέο πελάτη στην εφαρμογή 
κατά την έκδοση τιμολογίου από το κουμπί  και την επόμενη φορά θα μπορούμε να τον διαλέξουμε.
4 . Μπορούμε να συμπληρώσουμε το ΑΦΜ έναν νέο πελάτη και αυτόματα μέσο του κουμπιού Online ηλεκτρονική τιμολόγηση TAXIS   για να συμπληρωθούνε τα στοιχεία αυτόματα  .

Τρ. Πληρωμής: επιλογή από λίστα.

Εφαρμογή για ηλεκτρονική τιμολόγηση στο myDATA ΑΑΔΕ

Γραμμή παραστατικού

Η γραμμή παραστατικού myDATA περιλαμβάνει τα στοιχεία:
Προϊόν/Υπηρεσία: επιλογή από λίστα ή καταχώριση νέου.
Η λίστα περιλαμβάνει τα προϊόντα / υπηρεσίες που έχουν καταχωρηθεί στην εφαρμογή από την ενότητα Αγαθά/Υπηρεσίες.
Ποσότητα
Μονάδα Μέτρησης: επιλογή από λίστα.
Τιμή Μονάδας: αριθμητικό πεδίο.
Φ.Π.Α.(%): επιλογή από λίστα.
Έκπτωση: αριθμητικό πεδίο, προ-συμπληρωμένο με 0.
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: μπορούμε να βάλουμε την τιμή χωρίς ΦΠΑ και να μας υπολογιστή η τιμή με ΦΠΑ και το αντίστροφο .
Τιμή με ΦΠΑ : μπορούμε να βάλουμε την τιμή με ΦΠΑ και να μας υπολογιστή η τιμή χωρίς ΦΠΑ και το αντίστροφο .

Χαρακτηρισμοί myDATA :οι χαρακτηρισμοί είναι υποχρεωτικοί σε κάθε προϊόν η υπηρεσία . Το σύστημα βάζει προτεινόμενους σε περίπτωση που δεν έχετε ορίσει εσείς . Μπορείτε να αποθηκεύσετε συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς ανα τύπο παραστατικού η ανα προϊόν / υπηρεσία για να αυτοματοποιήσετε την διαδικασία (οδηγίες εδώ )  . Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τους ανοίξετε από της ενέργειες της γραμμή παραστατικού να σιγουρευτείτε ότι είναι σωστά και να συμβουλευτείτε και τον λογιστή σας.
Έκδοση Τιμολογίου myDATA με Απαλλαγή ΦΠΑ
Πατήστε το κουμπί να μεταφερθείτε στους χαρακτηρισμούς της γραμμής παραστατικού που βλέπουμε παρακάτω

Κάθε παραστατικό δύναται να περιλαμβάνει έναν ή περισσότερους φόρους. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει φόρο μέσω το κουμπιού «Επιπλέον φόροι» εάν αφορούν όλο το παραστατικό ή στους χαρακτηρισμούς της γραμμής εάν αφορούν την γραμμή παραστατικού.

Ένας Φόρος αποτελείται από τα πεδία:

  • Κατηγορία Φόρου: επιλογή από λίστα.
  • Φόρος: επιλογή από λίστα.
  • Ποσό Φόρου (€)

Σε αυτή την ενότητα υπάρχει ένα πεδίο κειμένου για συμπλήρωση σχολίων / παρατηρήσεων που αφορούν το παραστατικό. Τα σχόλια / παρατηρήσεις εμφανίζονται στην εκτύπωση του παραστατικού.


Από την επιλογή Mydata ενεργοποιούμε εάν θέλουμε να διαβιβαστή το παραστατικό μας στo mydata .

Προσοχή! Για να μπορούμε να το επιλέξουμε πρέπει πρώτα να έχουμε κάνει την σύνδεση του mydata με την εφαρμογή αλλιώς εμφανίζετε σφάλμα

(Ενεργοποίηση myDATA – πατήστε για περισσότερες λεπτομέρειες )


Εάν θέλουμε να εκδοθεί το παραστατικό μας και να σταλεί στο mydata εάν είναι επιλεγμένο . Το παραστατικό θα αποθηκευτή και στην εφαρμογή ώστε όποτε θέλουμε να το έχουμε διαθέσιμο για να το εκτυπώσουμε η να το στείλουμε με εμαιλ κτλπ.

Εάν θέλουμε απλά να εκτυπώσουμε το παραστατικό χωρίς να αποθηκευτή και χωρίς να σταλεί στο mydata.

Κάνει ότι και το κουμπί και επιπλέον το εκτυπώνει .

Τώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε το Timologic και να εκδώσετε τα τιμολόγια σας δωρεάν 7 ημέρες εδώ

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση
Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης mydata


Εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης myDATA
Εκτύπωση παραστατικού mydata
εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης mydata